Nyári tábor élményei 2016

Mindkét csoport létszáma ideális volt: 4-4 fiúval indultunk útra minden nap. A programok közel megegyeztek a két időpontban, kivételt képzett a „gyaloglás”. A kisebbekkel egy nap a varbói tavat sétáltuk körbe, a nagyobbakkal Szentlélekre baktattunk fel, s megnéztük a pálos kolostor romjait, valamint felelevenítettük az épületmaradvány történetét.  Szó szerint baktatás volt, mert megnéztünk minden füvet, fát, bogarat, ami az utunkba kerül.

A Lézerpont látványtár kiállításait a tavalyi csoporttal is megnéztük, de sajnos az akkor kuriózumnak tartott retro kiállítás, ahol régi játékokat, járműveket, elektronikai eszközöket, pénznemeket láthattunk, - többek között - máshová költözött, így sok élménnyel lettek szegényebbek a gyerekek.

Nagy érdeklődéssel ásták bele magukat a menta- és citromfű szirup készítésének rejtelmeibe, s a finomságot maguk díszítette üvegekbe töltve vihették haza meglepetésként szüleiknek.

Mindennaposak voltak az ügyességi játékok. Dominókból nem volt mindenkinek türelme építeni, úgyhogy lemondtunk a Domino-Dayre való jelentkezésről, a kártyavár-építés annál több csemetét hozott lázba. Figyelmesen gyűjtögették a pálcikákat, törekedve arra, hogy a majmok a helyükön maradjanak.

Mivel nem mindenki járatos a tömegközlekedésben, busszal utaztunk fel az avasi játszótérre, ahol lehetett mászni, csúszni, hintázni, bújócskázni, lebegni. 

 Egységes véleményként fogalmazódott meg ugyanakkor, hogy a tábor csúcsa a Factory-ban szerezett élmények voltak. A falmászáshoz ugyan nem volt mindenkinek bátorsága, a rollerezés, a trambulin szuper volt. De legvagányabb a nagy szivacskádba ugrálás volt, az igen!!!!!!!!!!! Itt feledésbe merültek az esetleges korábbi összezördülések (segítették, bátorították egymást), s a magastól való félelem. Az ugrás, a repülés öröme mindent fölül írt.

Az utolsó nap mindenki megalkothatta a saját maga által megtervezett pólót. Volt, aki csatamezőt rajzolt a pólójára sok-sok tankkal, volt, aki számítógépes játékból vett ötletet, s olyan is, aki a példaképének nevét pingálta fel.

Mindkét alkalommal nagy meleg volt, nem győztük dinnyével és jégkrémmel hűsíteni magunkat, de elmondhatjuk, minden nap élmény-gazdagon tértek haza a gyerekek. Barátságok is születtek.

A táboron készült képek itt megtekinthetők!